Play

Hellhole

Mozaïekfilm over drie verschillende inwoners van het door een terroristische aanslag getroffen Brussel die worstelen met verschillende levensvragen.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Devos was al van plan om een film over Brussel te maken toen de stad in 2016 door een aanslag werd opgeschrikt. Die terreurdaad was wel een aanleiding om het scenario aan te passen en te belichten hoe de Brusselaars opkrabbelden na de traumatische gebeurtenis. Zijn drie hoofdpersonages – een scholier van Algerijnse afkomst, een Vlaamse arts en een Italiaanse tolk – staan voor Devos symbool voor de multiculturaliteit van Brussel. Ze hebben elk hun eigen manier om het geweld in hun stad het hoofd te bieden.
Naast de gebeurtenissen vertellen het beeld en het geluid ook een groot deel van het verhaal. Het Belgische dagblad De Morgen omschreef het als volgt: ‘HELLHOLE is een stadssymfonie van beelden en geluiden, die je iets doet ervaren dat met geen woorden te beschrijven valt.’ (ms)


In het kader van de Poëzieweek (30 jan t/m 5 feb) vertoont Lumière voor alle films gedurende de week de animatie Nachtstilte (1 min.), een door Rob Delsing geanimeerd gedicht van Pierre Kemp.

Bas Devos, België, Nederland, 2019, 87 min. Frans, Engels, Italiaans, Nederlands & Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alba Rohrwacher, Lubna Azabal, Willy Thomas, Hamza Belarbi, Amine Benhilal.