Play

Head South

Aandoenlijke coming-of-agekomedie gesitueerd in Nieuw-Zeeland in 1979, over een naïeve tiener die, zonder enige muzikale ervaring, een optreden plant voor zijn (nog niet bestaande) postpunkband in het lokale poppodium.

Première
Tijden & Tickets

Angus, een tiener wonend in het Christchurch van 1979, heeft het zwaar. Zijn moeder heeft hem en zijn vader verlaten met de boodschap dat ze over twee weken terug is, hij verkocht per ongeluk peterselie in plaats van wiet aan zijn vrienden en hij is over het algeheel veel minder cool dan hij zou willen zijn. Als hij van zijn in Londen studerende broer een single van de postpunkband Public Image Ltd krijgt opgestuurd, gaat letterlijk een wereld voor hem open.

Vechtend tegen de spot van zijn vrienden en zijn gebrek aan zelfvertrouwen, verzint de amuzikale Angus dat hij een band heeft. Als zijn leugen een eigen leven begint te leiden, verenigt hij zijn krachten met de zeer muzikale Kirsten, een jonge verkoopster in een drogisterij.

Ogilvie schetst, gebaseerd op zijn eigen jeugd in Nieuw-Zeeland, het leven van een tiener die woont op een eiland aan de andere kant van de wereld in het pre-internettijdperk. De cinematografie, muziek en mode in HEAD SOUTH brengen een tijdsbeeld tot leven. (rs)

Jonathan Ogilvie, Nieuw-Zeeland, 2024, 98 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ed Oxenbould, Stella Bennett, Jackson Bliss, Orion Carey-Clark..