Play

Hardcore Never Dies

Rauwe nieuwe film van Jim Taihuttu (Wolf, Rabat, De Oost) over de opkomst van de gabber-muziekscene, midden jaren negentig. Met ontzagwekkende hoofdrol van Joes Brauers.

Please note that this film is in Dutch, without subtitles.
Tijden & Tickets

De zeventienjarige Michael – gespeeld door Joes Brauers - droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op. Hij introduceert hem tot de Rotterdamse gabberscene. De lieve Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, zetten de broers hun leven op het spel.

HARDCORE NEVER DIES is de nieuwe film van Venloos regisseur en Gouden Kalf-winnaar Jim Taihuttu. Een van de grootste uitdagingen voor de regisseur was om de jaren negentig – in Rotterdam, waar de film plaats vindt – zo realistisch mogelijk in beeld te brengen. Op sommige opnamedagen stonden er meer dan driehonderd echte gabbers als figuranten op de set: een mix van toenmalige gabbers en jonge gabbers, die pas recentelijk verliefd werden op de grootste Nederlandse subcultuur ooit. Het resultaat is overtuigend en overdonderend: net als een klassieke hardcorebeat dreunt HARDCORE NEVER DIES nog dagenlang in je hoofd na. (wg)

Jim Taihuttu, Nederland, 2023, 108 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Joes Brauers, Jim Deddes, Rosa Stil, Huub Smit, Joenoes Polnaija..