Play

Happy Together

Weemoedig drama over twee homoseksuele geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven, met de mooiste tangoscène uit de filmgeschiedenis.

Tijden & Tickets

Voor dit emotioneel rauwe, weelderig gestileerde portret van een complexe liefdesrelatie, castte regisseur Wong Kar Wai de Aziatische supersterren Tony Leung en Leslie Cheung. Zij vertolken een echtpaar dat door Argentinië reist. Het koppel wisselt episodes van hevige verliefdheid af met relatieproblemen en destructieve jaloezie als ze uit elkaar gaan.

HAPPY TOGETHER werd geproduceerd in 1997, in de aanloop naar de overdracht van Hongkong aan China. De lhbt-gemeenschap van Hongkong ging plotseling een onzekere toekomst tegemoet. Voor de film werkte Wong Kar-wai opnieuw samen met de Australische cameraman Christopher Doyle, die de film in zowel heldere monochrome als weelderige verzadigde kleuren draaide.

Wong Kar Wai, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, 1997, 96 min. Mandarijn, Kantonees & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Leslie Cheung, Tony Chiu-Wai Leung, Chen Chang.
Happy Together ps 1 jpg sd low 60a77684c4c98