Play

Hannah

Intiem en pijnlijk drama over een vrouw van middelbare leeftijd in een Brusselse voorstad. Ze probeert een normaal leven te leiden nadat haar man is gearresteerd voor een zedenmisdrijf. Charlotte Rampling werd voor haar hoofdrol gelauwerd als beste actrice tijdens het filmfestival in Venetië.

Tijden & Tickets

Hannah zwemt en gaat naar een acteerklas. Door gewoon te blijven doen wat ze altijd deed, ontkent ze de heftige gebeurtenis. Enerzijds kan ze niet geloven wat haar man gedaan heeft, anderzijds merkt ze de gevolgen in de buitenwereld en wordt ze gedwongen de feiten onder ogen te zien. Haar zoon wil geen contact meer, de toegang tot het zwembad wordt haar geweigerd. In het acteerklasje kan ze haar verwarring nog kwijt in de gespeelde rollen, maar binnenshuis is de confrontatie met haar eigen demonen te groot. Ze komt tot niets, overweldigd door vernedering en schaamte. Met stoïcijnse kalmte probeert ze de situatie onder controle te houden, maar als een gewond dier lijkt ze in eenzaamheid ten onder te moeten gaan. Charlotte Rampling werd voor haar hoofdrol gelauwerd als beste actrice tijdens het filmfestival in Venetië. (av)

Andrea Pallaoro, Italië, Frankrijk, België, 2017, 95 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Charlotte Rampling, André Wilms, Stéphanie Van Vyve, Simon Bisschop, Jean-Michel Balthazar.
Doorlezer

De Britse actrice Charlotte Rampling (71) in VPRO Cinema over haar rol in Hannah:

"Ik hou van complexiteit. Bij deze film was ik vooral gefascineerd door de manier waarop het moest gebeuren. Het is namelijk een heel stille, in zichzelf gekeerde rol. Je bent de hele tijd in het hoofd van deze vrouw, die door traumatische ervaringen heen gaat. Toen ik het script las vroeg ik me af of het überhaupt wel een film kon worden. Welnu, de film is er. Dus het kan."

Lees het complete interview hier terug.