Play

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

Documentaire over zanger en dichter Leonard Cohen waarin de ontstaansgeschiedenis van zijn bekendste en meest gecoverde nummer Hallelujah centraal staat.

Tijden & Tickets

De film is opgebouwd uit niet eerder vertoond archiefmateriaal van bijzondere concerten en radio- en televisie-interviews met Cohen zelf en gesprekken met mensen die een belangrijke rol speelden in zijn leven en het (her)creëren van het nummer. De verschillende hoofdstukken zijn gewijd aan de ontwikkeling van Cohens carrière en de ontstaansgeschiedenis van HALLELUJAH. Het nummer waaraan hij zeven jaar werkte telde uiteindelijk op papier meer dan honderdvijftig coupletten. Door toedoen van een onwillige platenbaas flopte het nummer stilletjes toen het oorspronkelijk werd uitgebracht. Maar covers door een lange reeks andere artiesten – denk onder meer aan de legendarische versie van Jeff Buckley en de vertolking van Rufus Wainwright, die het zong voor de soundtrack van de animatiefilm SHREK – deden het nummer terecht in al zijn glorie herleven. (bron: www.idfa.nl)

De voorstelling van zondag 12 februari om 12:10 uur is te boeken als filmontbijt.

Dan Geller & Dayna Goldfine, VS, 2021, 118 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
62d5a1108e0595de8613c92b MV5 BOT Ew NG Nm YW It Nzk4 ZC00 ODE5 L Tk1 OT At MT Fk O Tc0 Zm M5 ND Jm Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy MT Qy O Dg5 Mj Qw V1 634fb7fc68983