Play

Groundhog Day

Lumière viert Groundhog Day (bosmarmottendag) met deze heerlijke komedie met Bill Murray als een weerman die steeds op dezelfde – en niet bepaald een goede – dag wakker wordt.

Tijden & Tickets

Het is een nogal wonderlijke Noord-Amerikaanse traditie, Groundhog Day, de dag waarop volgens de folklore de bosmarmot ontwaakt uit zijn winterslaap, uit zijn hol komt en voorspelt hoelang de winter nog zal duren. In deze komedie vol absurde plotwendingen en hilarische taferelen vertolkt Bill Murray de cynische weerman Phil Connors die voor het lokale televisiestation van Punxsutawney met frisse tegenzin Groundhog Day moet verslaan. De chagrijnige Phil worstelt met flink wat privéproblemen en de situatie wordt er niet beter op als blijkt dat hij – als enige – gevangen zit in een tijdlus en steeds weer op dezelfde dag wakker wordt. Het is een ware beproeving, maar gaandeweg leert Phil zich met zijn lot te verzoenen.

Harold Ramis, VS, 1993, 101 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky, Brian Doyle-Murray..