Play

Grimm re-edit

Nieuwe bewerking van Alex van Warmerdam’s absurdistische, moderne sprookje Grimm uit 2003. Deze re-edit is de film die het volgens de regisseur altijd al had moeten zijn.

Tijden & Tickets

GRIMM (2003), de vijfde film van regisseur Alex van Warmerdam, is de enige film waarvan de Nederlandse regisseur vond dat hij er meer uit had kunnen halen. Zestien jaar later is Grimm re-edit het resultaat van een nieuwe montage mét nieuw beeld, geluid en muziek. Het moderne sprookje begint als een variant op Hans en Grietje en verandert gaandeweg in een roadmovie, thriller en western. Hoofdrolspelers Jacob Derwig en Halina Reijn worden door hun armlastige vader achtergelaten in het bos met de instructie zich bij hun oom in Spanje te melden. Eenmaal daar wordt Marie verliefd op een rijke chirurg die samenwoont met zijn zwijgzame zus. Voor Jacob lijkt geen plaats meer te zijn.

Film- en theatermaker, schrijver en schilder Alex van Warmerdam is zonder twijfel een van de belangrijkste makers van Nederland. Veel van zijn films werden geprezen en bekroond met een Gouden Kalf, waaronder ABEL, DE NOORDERLINGEN, OBER en DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK. Ook internationaal ontving Van Warmerdam lof, onder andere toen BORGMAN in 2013 geselecteerd werd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, en daar een minutenlange staande ovatie kreeg.

Alex van Warmerdam, Nederland, 2019, 90 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Jacob Derwig en Halina Reijn.