Grev (Strike) - Engels ondertiteld + Mini-concert Murat Bulgan

Turks historisch drama over het verzet van vrouwelijke zijdearbeiders tegen de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in het Ottomaanse Rijk aan het begin van de twintigste eeuw.

Tijden & Tickets

GREV vertelt het verhaal van moslim- en niet-moslimvrouwen die hun krachten bundelen in de strijd voor betere arbeidsomstandigheden. De Engelse Sarah is met haar homoseksuele echtgenoot John in Bursa terechtgekomen. Fatma, een mooie moslima, is onlangs in dienst getreden. Sofia en Zabel, de een Grieks en de ander Armeens, zijn de woordvoerders van de arbeiders. Samen initiëren ze een staking.


Voorafgaand aan de film is er een miniconcert van saz-speler Murat Bulgan. Murat Bulgan is geboren en getogen in Duitsland. Na zijn schooltijd in Duitsland ging hij naar Turkije, waar hij traditionele Turkse muziek aan het conservatorium van Istanbul studeerde. Later promoveerde hij in etnomusicologie aan de Universiteit van Keulen. Murat Bulgan werd op 25-jarige leeftijd ook docent aan de Universiteit van Keulen. Na zijn promotie keerde hij terug naar Turkije, waar hij verder werkte in onderwijs en onderzoek. Sinds 2022 is hij terug in Duitsland. Bulgan is een meester op het snaarinstrument Saz/Baglama.

Tijdsschema:
19.15 - Deuren open
19.30 - Kort welkomstwoord
19.35 - Start concert
20.00 - Start film
22.00 - Einde

Metin Yegin, Turkije, 2021, 120 min. Turks gesproken, Engels ondertiteld. Met Itziar Ituño, Tansel Öngel, Pelin Batu, Orhan Alkaya..