Play

Good Luck To You, Leo Grande

Spraakmakend en humoristisch Brits drama met Emma Thompson als een weduwe van middelbare leeftijd die een jonge sekswerker inhuurt. Een moedige film over body positivity.

Tijden & Tickets

Nancy, wier man een paar jaar geleden is overleden, hoopt iets te vinden waar ze misschien altijd al naar verlangde: intimiteit en goede seks, maar dan wel anoniem, want Nancy kan dit natuurlijk niet aan haar kinderen vertellen. Leo Grande is er om aan al haar onvervulde wensen te voldoen. Hun ontmoeting levert haar echter meer op dan louter seks op een hotelkamer. Intimiteit, humor en respect vormen de kern voor het ontdekken van de liefde. Liefde voor haar eigen lichaam en voor het leven.

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE laat een glimlach na, niet in de laatste plaats door het pure spel van Emma Thompson en van de ontwapenende, mooie jongeman (Daryl McCormack) die zich naar haar wensen voegt. Het simpele concept is geniaal: een neutrale hotelkamer en het overduidelijke doel van hun ontmoeting. Stukje bij beetje pelt Sophie Hyde de maskers af waarachter Nancy en Leo zich verschuilen. Maar dat niet alleen. Ook hun eigen vooroordelen en die van de kijker worden bevraagd. Zo weet Hyde van een tamelijk banaal gegeven een grappige, ondeugende en ontroerende film te maken over seks en ouder worden. (ej)

Sophie Hyde, VK, 2022, 97 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland, Charlotte Ware, Carina Lopes.