Play

Goede Buren

Ongemakkelijke, maar ook luchthartige documentaire over burgerschap, eenzaamheid en ouder worden die de kijker confronteert met pijnlijke vragen: wie zal er later voor mij zorgen? En wat doe ik zelf eigenlijk voor mijn buren?

Tijden & Tickets

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin tien jaar na haar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de stad in shock. Niemand had haar gemist. Hoe kon dit gebeuren?
Ada (59) en haar nuchtere overbuurvrouw Wilma (70) besluiten vrijwilligers te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben. Zo ontmoeten ze Jan (81) en Til (85). Jan heeft zeven jaar lang nauwelijks zijn huis verlaten. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. Til is een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert. De enige aan wie ze haar diepste gevoelens toevertrouwt, is haar hond Sandy. Diep geraakt door hun eenzaamheid besluiten Ada en Wilma in actie te komen. Maar kun je iemand wel uit zijn eenzaamheid bevrijden? En waar ligt de grens tussen zorgen voor en bemoeien met?

Stella van Voorst van Beest, Nederland, 2018, 82 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.