Play

Open Air | God's Own Country

Teder drama over een jonge, homoseksuele boerenzoon wiens troosteloze bestaan een nieuwe wending krijgt als hij gezelschap kriigt van een Roemeense seizoenarbeider.

Tijden & Tickets

Johnny houdt in zijn eentje de schapenboerderij van zijn familie draaiende. Hij gaat gebukt onder de verantwoordelijkheid en vlucht in drank en vluchtige seks. Dan huurt zijn vader een Roemeense arbeider in voor het lammerseizoen. Aanvankelijk tegen Johnny’s zin, maar als ze samen moeten overnachten bij de kudde ontwaken nieuwe gevoelens in hem. Een intense relatie begint, maar houdt hun liefde stand eenmaal terug in de harde werkelijkheid…?

In zijn indrukwekkende regiedebuut verkent Lee – die zelf opgroeide in het prachtige maar barre Yorkshire – eerste liefdes, isolatie, (familie)relaties, plichtsgevoel en gebondenheid aan het land. Hij doet dat in mooie poëtisch-realistische beelden en momenten die uw hart niet onberoerd zullen laten. Winnaar van de prijs voor beste regisseur tijdens het Sundance Film Festival. (ek)

Francis Lee, VK, 2017, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Josh O’Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Harry Lister Smith, Ian Hart.
Doorlezer

De Volkskrant spreekt met regisseur Francis Lee over GOD'S OWN COUNTRY:

"We ontmoeten Lee in Berlijn, waar hij vanachter een omvangrijke grijze baard vertelt hoe een publiek van 'verschillende leeftijden, afkomst en seksuele voorkeur' zijn film weet te vinden. [...] 'Dit is in de eerste plaats een liefdesverhaal', zegt hij, 'geen coming-outfilm.'"

Lees hier het complete interview.

God S Own Country Ps 1 Jpg Sd Low 1390 1517333215