Play

Gli Indifferenti

Als haar man komt te overlijden, staat de welgestelde Italiaanse Mary er ineens slecht voor. Niet alleen moet ze de dood van haar geliefde verwerken, maar de kersverse weduwe komt na jaren welvaart en weelde op zwart zwaad te zitten.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

GLI INDIFFERENTI zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Met Gli Indifferenti wil regisseur Leonardo Guerra Saràgnoli laten zien wat er achter de schijn van welstand en rijkdom schuil gaat. Soms is die schijn flinterdun, zoals in het geval van de welgestelde weduwe Mary en haar bijna volwassen kinderen Michele en Carla. Na de dood van de pater familias nemen de spanningen in het gezin toe.

Om hun eigen hachje te redden, zoekt Mary steun bij haar nieuwe vriend Leo. Hij lijkt haar een helpende hand te bieden door de kapitale villa van het gezin over te willen kopen. Maar haar zoon Michele vertrouwt Leo voor geen meter. Alleen haar dochter Carla laat zich net zoals haar moeder volledig door hem inpalmen, wat een bom legt onder de drie-eenheid van het gezin. Een gebrek aan moraal en overdaad aan jaloezie ontwricht de familie.

Gli Indifferenti is losjes gebaseerd op het beroemde en bekroonde boek van de Italiaanse schrijver Alberto Moravia uit 1929, maar Seràgnoli verplaatst het verhaal naar het hedendaagse Italië.

Leonardo Guerra Seràgnoli, Italië, 2021, 71 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Edoardo Pesce, Valeria BruniTedeschi, Beatrice Grannò.