Play

Girls, Girls, Girls

Drie Finse meiden op de drempel van vrouw-zijn worstelen met tienerproblemen, seks, de hang naar perfectionisme en relaties in het frisse en humoristische GIRLS, GIRLS, GIRLS.

Tijden & Tickets

GIRLS, GIRLS, GIRLS is een naturalistische film over de groeipijnen die horen bij de overgang van tiener naar volwassene. Hartsvriendinnen Mimmi en Rönkkö werken samen in een smoothiebar, waar drankjes verkocht worden onder namen als ‘It Takes Two To Mango’ en ‘Lime of Passion’. De goedgebekte Rönkkö heeft geen moeite om de aandacht van jongens te trekken, maar haar seksuele ervaringen zijn eerder een bron van frustratie dan van voldoening. Mimmi wordt ondertussen smoorverliefd op Emma, een perfectionistische kunstschaatster die traint voor de Europese kampioenschappen, maar die het maar niet wil lukken om de triple lutz (een sprongtechniek in het kunstschaatsen) goed uit te voeren. Terwijl Mimmi en Emma een serieuze relatie beginnen, inclusief alle intense gevoelens die daarbij horen, loopt Rönkkö feestjes af in de jacht op een écht bevredigende seksuele ervaring.

In GIRLS, GIRLS, GIRLS bevinden we ons op het vertrouwde terrein van coming-of-age films, maar de film valt op door zijn frisse kijk op tienerseksualiteit. Waar in veel films jonge vrouwen worden geportretteerd als (potentiële) slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag, zien we in deze Finse film enkel seksuele situaties die door de meiden zelf worden geïnitieerd. De film won de publieksprijs tijdens het Sundance Film Festival, in de categorie wereldcinema.

Alli Haapasalo, Finland, 2022, 100 min. Fins gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen, Linnea Leino.