Play

Gimme Shelter (re-release)

Legendarische documentaire over het tragische Altamont Speedway-concert van The Rolling Stones in 1969 – het officieuze einde van het liefdevolle hippietijdperk.

Tijden & Tickets

GIMME SHELTER volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour: het concert in Madison Square Garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels, ingehuurd om de orde te bewaken. Het resulteert in de dood van de achttienjarige Meredith Hunter. Hij werd met messteken om het leven werd gebracht.

De documentaire laat afwisselend beelden zien van optredens, geweld, de pogingen van Grace Slick en Mick Jagger om de gemoederen te bedaren en close-ups van jonge bezoekers. Ook worden de Stones gefilmd terwijl ze kijken naar beelden van het concert en hun gedachten over de gebeurtenissen laten gaan. GIMME SHELTER ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Albert Maysles, David Maysles & Charlotte Zwerin, VS, 1970, 91 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mick Jagger, Keith Richards, Mick Taylor.