Play

Ghost Fleet

Opzienbarende documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen onbetaald en dag en nacht te werken op vissersboten.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Thailand is één van de grootste leveranciers van vis ter wereld, maar door overbevissing raken de ooit zo rijk gevulde Thaise zeeën leeg. Schepen moeten steeds verder de zee op om aan de quota te voldoen, waardoor ze soms jaren onderweg zijn. Hierdoor neemt de interesse in het vissersberoep af, en kampt de Thaise visindustrie met een groot visserstekort. Mensensmokkelaars zien er brood in en ontvoeren mannen uit de omringende landen. Jonge jongens, soms nog maar net tiener, worden uit Cambodja en Myanmar geplukt en verkocht aan vissersbedrijven. Jarenlang worden ze gedwongen te werken op schepen in barre omstandigheden. Wie weigert wordt geslagen, opgesloten of zelfs vermoord.
GHOST FLEET volgt de Thaise activiste Patima Tungpuchayakul, die vanuit Bangkok een organisatie runt waarmee ze hulp biedt aan ex-slaven. Zij werd in 2017 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Shannon Service & Jerry Waldron, VS, 2018, 90 min. Burmees, Engels, Indonesisch, Khmer & Thai gesproken, Engels ondertiteld.