Play

Get Out

De Afro-Amerikaanse komiek Jordan Peele neemt in deze bloedstollend spannende thriller het sluimerende racisme van de blanke Amerikaanse middenklasse genadeloos op de hak. Genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur (Daniel Kaluuya). 

Tijden & Tickets

GET OUT is dé verrassingshit van dit filmjaar. De debuutfilm van Jordan Peele was een enorme hit aan de bioscoopkassa’s, maar kreeg al net zoveel bijval van filmcritici. De film heeft op dit moment een bijna-perfecte score van 99% op de filmwebsite Rotten Tomatoes.

In GET OUT gaat de Afro-Amerikaanse fotograaf Chris voor het eerst mee naar de ouders van zijn vriendin. Aanvankelijk denkt hij dat het overdreven vriendelijke gedrag van de zogezegd liberale en tolerante familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een zwarte vriend heeft, maar er blijkt meer aan de hand. Het bezoek neemt een vreemde wending en Chris ontdekt dat er een duister motief is voor zijn uitnodiging.

Jordan Peele, VS, 2017, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Stephen Root, Caleb Landry Jones.