Gauguin: From The National Gallery London

Documentaire over het leven en werk van Paul Gauguin, gevolgd door een gefilmde rondleiding door de tentoonstelling in de National Gallery in Londen.

Tijden & Tickets

De documentaire – gefilmd op locatie in Tahiti, Frankrijk, de Marquesaseilanden en het Verenigd Koninkrijk – belicht Gauguins oeuvre, met commentaar van hedendaagse kunstenaars en experts. De film belicht zijn erfenis niet alleen door de lens van de kunstgeschiedenis, maar ook door die van de postkoloniale politiek. Tevens wordt er kritisch gekeken naar Gauguins tijd op de eilanden Tahiti en Hiva Oa, waar hij seksuele relaties aanging met diverse jonge meisjes.
Het laatste half uur van deze voorstelling bestaat uit een exclusief voor deze documentaire gefilmde rondleiding door de Gauguin tentoonstelling in de National Gallery, begeleid door Christopher Riopelle, de co-curator van de tentoonstelling. Tevens is er verhelderend commentaar op de werken door diverse experts waaronder schilder en beeldhouwster Maggi Hambling en kunstenaar en schrijver Billy Childish.

Patricia Wheatley, VK, 2020, 90 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.