Play

Future Me

Filmmaker Vincent Boy Kars onderzoekt met behulp van therapie, psychodrama en zijn cinematografische verbeelding hoe hij is geworden tot de persoon die hij nu is, en wie hij wil zijn in de toekomst.

Laatste kans
Tijden & Tickets

In FUTURE ME gaat Vincent Boy Kars de confrontatie aan met zijn angsten en verlangens. De regisseur is zelf in de film te zien, maar wordt daarnaast ook vertolkt door acteur Martijn Lakemeier. Samen gaan ze in gesprek met Vincents moeder, zijn vader, zijn vriendin Eva, een therapeut en anderen om te onderzoeken hoe hij de persoon is geworden die hij nu is.

Net als in zijn eerdere werk gebruikt Kars fictie om de menselijke conditie en onze innerlijke wereld te verkennen. De film is uiterst persoonlijk, maar toch ook universeel – Kars houdt de kijker een spiegel voor. Waar ligt de grens tussen Vincent de regisseur en Vincent het personage? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, maar wel belangrijk omdat ze ons aan het denken zet over de allesomvattende beeldcultuur waarin we leven. Zoals Vincent in de film aan Eva uitlegt: ‘Fictie is de leugen die we gebruiken om de waarheid te vertellen.’

Vincent Boy Kars, Nederland, 2024, 98 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Martijn Lakemeier, Damaris de Jong, Leopold Witte, Saskia Temmink.