Play

Fumer Fait Tousser - Engels ondertiteld

Hilarische superheldenparodie van cultfavoriet Quentin Dupieux (Deerskin) over een dominante marionettenrat en de Tabakbrigade, een bende losgeslagen superhelden.

Tijden & Tickets

Quentin Dupieux is de koning van de lowbudgetnonsens. Wie anders dan Dupieux zou het klaarspelen om de leden van een team superhelden te noemen naar de ingrediënten van sigaretten: Benzène, Methanol, Nicotine, Mercure, Ammoniaque. Om de teamgeest aan te wakkeren heeft hun chef – een rat met een stevig libido –hen op een retraite gestuurd in het bos. Daar vertellen ze elkaar enge kampvuurverhalen, totdat het tijd is om de wereld te gaan redden en we getrakteerd worden op een aaneenschakeling van goedkope stunts in kitscherige retrokostuums.

Dupieux zit nooit verlegen om een dwaze grap. FUMER FAIT TOUSSER is – net als zijn eerdere films (RUBBER, MANDIBULES, DEERSKIN) – een volkomen idiote en belachelijke film, waarin dit keer talloze knipogen naar kinderseries uit de jaren tachtig en negentig zijn verstopt.

Quentin Dupieux, Frankrijk, 2022, 77 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Gilles Lellouche, Vincent Lacoste, Anaïs Demoustier, Jean-Pascal Zadi, Oulaya Amamra..