Play

Free Solo

Adembenemende en krankzinnig spannende documentaire over Alex Honnolds beklimming van El Capitan, de beroemdste rotswand ter wereld… zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. Winnaar van de Oscar voor Beste Documentaire.

Tijden & Tickets

De meest onbevreesden onder de bergbeklimmers doen aan free solo, ook wel ‘vrij klimmen’ genoemd. Het is dé specialiteit van de Amerikaan Alex Honnold. FREE SOLO volgt hem tijdens zijn voorbereiding op de beklimming van El Capitan, de legendarische 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park. Sowieso al moeilijk om te bedwingen, laat staan zonder zekering. Eén minuscuul foutje en het is afgelopen.

De bedachtzame Honnold vertelt over zijn beweegredenen om free solo te beoefenen, zijn angsten, zijn familie en zijn nog prille relatie met medeklimmer Sanni McCandless. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Door zonder touw te klimmen, bereikt hij een bepaalde focus, een staat van zijn, die voor hem alles is. Voor haar betekent het echter leven in het besef dat hij elk moment kan sterven.

FREE SOLO is een pure thriller; tijdens het kijken jaagt de adrenaline door je lijf. De film won de publieksprijs tijdens het Toronto International Film Festival.


Kortingsactie voor klimmers
Leden van Boulderhal Radium Boulders in Maastricht, Klimcentrum Neoliet in Heerlen en jeugd klimvereniging YoungMOG in Gulpen kunnen op vertoon van hun ledenpas voor € 7,- naar de film FREE SOLO (selecteer het 'KlimKorting' ticket in het aankoopproces).

Jimmy Chin & Elizabeth Chai Vasarhelyi, VS, 2018, 100 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.