Play

Four Horsemen (i.s.m. PINE Maastricht)

Schrijver en debuterend regisseur Ross Ashcroft legt in deze onthutsende documentaire de vier ruiters van de moderne Apocalyps bloot. Na afloop vindt er een discussie plaats, geleid door Julian Marenz van PINE (Pluralism in Economics).

Tijden & Tickets

Van een Bijbelse grootheid, zo is het verval van de Westerse wereld volgens de regisseur. De vier ruiters zijn de bankencrisis, terrorismedreiging, armoede en milieuproblematiek. Met behulp van de scherpe visies van drieëntwintig internationale denkers – gevestigde economen en wetenschappers – legt Ashcroft uit hoe de moderne wereld werkt en waarom er nog hoop is op het herstellen van een moreel rechtvaardige maatschappij. FOUR HORSEMEN is wars van mainstream propaganda, deelt geen beuken uit aan de politiek en begeeft zich niet op het terrein van de samenzweringstheorieën. Ashcroft denkt niet in doembeelden, kortom, maar in oplossingen. Hij opent dan ook het debat omtrent een nieuw economisch paradigma dat wereldwijd de levenskwaliteit van miljoenen mensen zou kunnen verbeteren. De Apocalyps is, godzijdank, nog steeds afwendbaar.

PINE is een initiatief van studenten die het debat rondom verschillende, alternatieve economische invalshoeken willen aanmoedigen. Binnen dit kader valt deze vertoning van FOUR HORSEMEN.

Ross Ashcroft, VK, 2019, 97 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Dominic Frisby, Gillian Tett, Lawrence Wilkerson.