Play

Forest - I See You Everywhere - Engels ondertiteld

Cryptische, maar hypnotiserende vertelling over schuld en boete. In Berlijn werd actrice Lilla Kizlinger bekroond met een Zilveren Beer voor de beste bijrol.

Tijden & Tickets

In zeven miniaturen volgen we mensen die elk op een andere manier een crisis doormaken. In het begin lijken de verhalen nog onschuldig, maar dit claustrofobische psychodrama wordt steeds intenser en duisterder. Spookachtige figuren sluipen de levens en gesprekken van stellen en gezinnen binnen. Zij zijn de verlorenen, de onderdrukten en de vermisten.

Voor zijn nieuwe film liet Benedek Fliegauf amateurs samenwerken met professionals. Inspiratie haalde hij uit het werk van John Cassavetes, Raymond Carver en Péter Nádas. Gemakkelijk maakt de Hongaar het de kijker niet: de korte verhalen beginnen vaak midden in de actie, de personages blijven naamloos en ook de donkere interieuropnames en vele longshots vergen concentratie. En toch sleept deze koortsachtige en beklemmende no-budget film (het totale budget lag rond de 160.000 euro) je mee op een duistere trip.

Benedek Fliegauf, Hongarije, 2021, 112 min. Hongaars gesproken, Engels ondertiteld. Met Juli Jakab, Lázló Cziffer, Lilla Kizlinger, Zsolt Végh, István Lénárt.