Play

Fisherman's Friends: One and All

Vervolg op de Britse succesfilm over een koor uit Cornwall dat onverwacht de hitlijsten bestormt met traditionele zeemansliederen.

Tijden & Tickets

Het shantykoor is in een lastige fase van hun carrière beland. Een jaar na hun eerste nummer 1-hit werkt de groep aan het altijd lastige tweede album. Het succes van het koor heeft het slaperige vissersdorpje Port Isaac veranderd in een belangrijke toeristische bestemming, wat zowel kansen als irritaties oplevert voor alle inwoners. Binnen het koor eist de roem zijn tol en er beginnen scheuren te ontstaan in de levenslange vriendschap tussen de koorleden. Ondertussen vraagt de platenmaatschappij zich af of de traditionele ideeën en het vunzige gedrag van de shantyzangers nog wel passen in het huidige tijdsgewricht. Het koor is echter niet van plan om zich als een eendagsvlieg te laten afserveren en broedt daarom op een plan om een plek te bemachtigen op de legendarische Pyramid Stage op Glastonbury, waar Beyoncé als headliner zal optreden.

Meg Leonard & Nick Moorcroft, VK, 2022, 112 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met James Purefoy, Sam Swainsbury, Dave Johns, Richard Hainsworth, Peter Hicks.