Play

Fisherman's Friends

Hartverwarmende komedie, losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep zingende vissers uit Cornwall, die ooit onverwacht succes oogstten op de Engelse hitlijsten.

Tijden & Tickets

De eenzame en gevoelige Danny, werkzaam in de muziekwereld, strijkt voor een weekend met een aantal collega’s neer in Port Isaac in Cornwall. Als buitenstaanders, met een neerbuigende houding naar eenvoudige vissers, worden ze in de plaatselijke pub niet erg hartelijk bejegend. Danny wordt uitgedaagd mee te zingen met een groep a capella zangers. Wat als een grap begint, neemt voor hem serieuzere vormen aan als hij de warmte en de saamhorigheid van de dorpsbewoners voelt. Daarbij wordt hij ook nog eens verliefd op zijn hospita, een alleenstaande moeder. Danny besluit de groep vissers een stem te geven in de buitenwereld en neemt hen mee naar Londen voor een plaatopname.

Voor subtiliteit en originaliteit gaat deze komedie vast geen prijzen winnen, maar denkend aan THE FULL MONTY zal een groot publiek deze film zeker kunnen waarderen vanwege zijn humor, warmte en onverwoestbare zeemansliederen. (av)

Chris Foggin, VK, 2019, 112 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tuppence Middleton, Daniel Mays, James Purefoy.