Play

First Cow

Ingetogen drama van Kelly Reichardt (Certain Women, Wendy & Lucy) over twee pioniers die in het Oregon van 1820 met een patisseriehandeltje de Amerikaanse Droom najagen.

Tijden & Tickets
In Oregon ontmoet de rondzwervende kok Otis ‘Cookie’ Figowitz de Chinese immigrant King-Lu. Deze is op de vlucht geslagen na het plegen van een moord. Een koe biedt hun een uitweg uit hun zwervende bestaan: ‘s Nachts trekken ze erop uit om haar stiekem te melken en gebruikt Cookie de melk om ongekende lekkernijen te creëren. Het duo weet al snel een bloeiende handel op te zetten, en hun dromen lijken werkelijkheid te gaan worden.

In FIRST COW borduurt Kelly Reichardt verder op thema’s uit haar eerdere films. Opnieuw (zie ook MEEK’S CUTOFF) toont ze haar interesse in het tijdperk van het Wilde Westen. Haar films worden daarom wel eens westerns genoemd, zij het dat in haar werk de nadruk ligt op vriendschap en huiselijkheid, en niet op strijd. Ook spelen klimaatkwesties (zie ook NIGHT MOVES) opnieuw een rol en toont ze haar voorliefde voor mensen aan de rand van de samenleving. En tot slot werkte ze alweer voor de vijfde keer in het minst getemde stukje Amerika: de dicht beboste staat Oregon.

Kelly Reichardt, VS, 2019, 122 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met John Magaro, Orion Lee, Toby Jones, Ewen Bremner, Scott Shepherd.
MV5 BMG Uz MG Ez M2 Ut M Dg2 Ny00 Yjk1 L Tgx M Tct MWI1 ZGM0 ZD Bi Yjgx Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy MTA4 Nj E0 Nj Ey V1 60a512ba5edd2