Filmconcert: Häxan

Klassieke cultfilm uit 1922 over het geloof in de duivel, demonen en heksen, met live score uitgevoerd door filmcriticus en -componist Kevin Toma.

Tijden & Tickets

HÄXAN onderzoekt bijgeloof en vervolging in de middeleeuwen, en brengt tegelijk deze duistere wereld tot leven. In een mengeling van documentaire en reconstructie voert Benjamin Christensen de toeschouwer mee in een spektakel van hysterie en onkuise verlangens.

Kevin Toma (Sittard, 1974) is filmjournalist voor de Volkskrant en veelgevraagd componist en uitvoerder van eigentijdse muziek bij zwijgende films. In opdracht van muziekfestival Lowlands en bbkc (het huidige Kunstloc Brabant) maakte hij in 2011 een nieuwe soundtrack bij Christensens ultrabizarre kijk op hekserij en bijgeloof. Het werd een hallucinante, koortsachtige score vol duistere soundscapes, gruizige geluiden, duivelse beats en spookachtige melodieën, die Toma in Lumière live uitvoert op laptop en piano. Ook geeft hij een inleiding bij de film. Eenmalige voorstelling in het kader van Halloween.

Benjamin Christensen, Denemarken, 1922, 91 min. , zonder ondertiteling. Met Maren Pedersen, Clara Pontoppidan, Elith Pio, Oscar Stribolt, Tora Teje.
Haxan 1922 7333 1569313021