Play

Film Stars Don't Die in Liverpool

Romantisch drama over de liefdesgeschiedenis van de excentrieke Oscarwinnares Gloria Grahame en acteur Peter Turner, gebaseerd op het integere en liefdevolle boek dat hij schreef over hun relatie.

Tijden & Tickets

Op het moment dat ze elkaar ontmoetten, stond de gevierde en verleidelijke Gloria nog steeds op het toneel. Zij was halverwege de vijftig, Peter dertig jaar jonger en aan het begin van zijn carrière. In het pension waar ze woonden, kwamen ze al snel bij elkaar over de vloer. Er ontstond een vurige en diepe relatie, die na twee jaar zou eindigen. Enige tijd later vroeg de ongeneeslijk zieke Gloria aan Peter of ze op verhaal mocht komen bij zijn ouders in Liverpool, waar ze uiteindelijk is gestorven.

De uitstekende hoofdrolspelers weten de juiste balans te vinden tussen passie, weemoedigheid, humor en kwetsbaarheid. Ze zetten hun personages zeer genuanceerd en gelaagd neer, waarmee ze overtuigend laten zien dat liefde zowel een breuk als een groot leeftijdsverschil kan overbruggen. (av)

Paul McGuigan, VK, 2017, 106 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jamie Bell, Annette Bening, Julie Walters, Stephen Graham, Vanessa Redgrave.