Play

Filles de Joie

In dit gebroeders Dardenne-achtige drama worden de levens van drie totaal verschillende, maar door hun professie verbonden Franse sekswerkers onder de loep genomen.

Tijden & Tickets

Axelle, Conso en Dominic zijn hun namen. Hun problemen en levens verschillen enorm, maar één ding hebben ze gemeenschappelijk: hun werkzaamheden in de prostitutie. Iedere dag reizen ze samen van Frankrijk tot net over de Belgische grens om in een bordeel te werken. Op een dag gaat het mis. Wie begraven ze precies in de openingsscène van de film? Het foute vriendje of de manipulatieve ex? De pestende puberjongen die hen iedere dag uitscheldt of die ene bejaarde klant die per ongeluk bezweken is aan een hartaanval?

In FILLES DE JOIE – ‘meisjes van plezier’ – wordt er handig geschakeld tussen de perspectieven van de verschillende vrouwen. Hoewel ze nooit beste vriendinnen zullen worden, delen ze hun dubbellevens en een smakelijk gevoel voor humor. Uiteindelijk gaat hun verhaal over loyaliteit en solidariteit; thema’s die nu relevanter zijn dan ooit.

Frédéric Fonteyne & Anne Paulicevich, België, 2020, 90 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sara Forestier, Annabelle Lengronne, Noémie Lvovksy.
Filles De Joie Ps 1 Jpg Sd Low 9224 1590392539