Play

Figlia Mia

Coming of age-drama dat zich afspeelt op het zonovergoten Sardinië. De ontdekking dat haar moeder niet haar biologische moeder is, zet het leven van de bijna tienjarige Vittoria op zijn kop.

Tijden & Tickets

Vittoria groeit op onder de vleugels van de degelijke en overbeschermende Tina. Net als de roodharige Vittoria oud genoeg is om zich af te vragen hoe het kan dat haar ouders beiden donker haar hebben, ontmoet ze Angelica, het feestbeest van het dorp. De gelijkenis tussen de twee is treffend. Tina ziet met lede ogen aan hoe de band tussen Vittoria en Angelica steeds sterker wordt. Dan wordt duidelijk welk geheim Tina en Angelica delen.

In haar tweede speelfilm onderzoekt Bispuri (SWORN VIRGIN) wat een vrouw tot een moeder maakt. Ze gaat daarmee de metaforen omtrent moederschap en vrouw-zijn niet uit de weg. De rauwe thematiek van de film vindt zijn weerklank in het dorre en stoffige Sardijnse landschap in deze zomerse film met een donker randje. (ms)

Laura Bispuri, Italië, Duitsland, Zwitserland, 2018, 114 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Valeria Golino, Alba Rohrwacher, Sara Casu, Udo Kier, Michele Carboni.