Play

Ferrari

Biografische speelfilm van Michael Mann (Heat) over autocoureur en -fabrikant Enzo Ferrari. De film spitst zich toe op het jaar 1957, toen zowel Ferrari’s bedrijf als zijn huwelijk in zwaar weer was beland. Met Adam Driver en Penélope Cruz.

Tijden & Tickets

Michael Mann baseerde zijn nieuwe film op ENZO FERRARI – THE MAN AND THE MACHINE (1991), een bestseller van sportjournalist Brock Yates over het leven van Enzo Ferrari (1898-1988). In 1957 wordt Ferrari overklast door Maserati, dreigt het bedrijf failliet te gaan en Enzo’s huwelijk met Laura lijdt onder het tragische gemis van hun overleden zoon Dino. Om het tij te keren besluit hij al zijn aandacht te richten op één racewedstrijd: de Mille Miglia dwars door Italië.

Zoals het een film over Ferrari betaamt, bevat deze film een reeks indrukwekkende, oorverdovende racescènes, en dat in een tijdperk waarin er bij races nog geen enkele aandacht was voor de veiligheid van coureurs of van het publiek, dat vanachter strobalen toekeek. Laat het maar aan Michael Mann over om die scènes met veel elan en gevoel voor drama in beeld te zetten. (mv)

Michael Mann, VK, VS, Italië, China, 2023, 131 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Giuseppe Festinese, Alessandro Cremona..