Play

Feast

Experimentele reconstructie van de Groninger hiv-zaak, waarbij mannen tijdens feesten met voorbedachten rade werden gedrogeerd en geïnjecteerd met besmet bloed.

Tijden & Tickets

In zijn speelfilmdebuut zet Leyendekker de eigenzinnige vorm van zijn korte films voort en laat hij de voor de hand liggende keuze voor een psychologisch drama links liggen. FEAST bestaat uit een beeldenreeks, waarbij Leyendekker voor elk afzonderlijk segment steeds met een andere cameraman samenwerkt. Elk segment belicht een bepaald aspect van de gebeurtenissen en heeft zijn eigen signatuur. Zo zien we hoe tijdens de persconferentie de politie de bewijsstukken op tafel legt. Een van de daders wordt in een extreme close-up getoond terwijl zijn stem in een audio-opname te horen is. Een botanist spuit een virus in een tulp. Het idee achter het isoleren van de verschillende elementen die samen het verhaal vormen is dat dit de kijker meer vrijheid geeft in het analyseren ervan. Door te focussen op slechts een aspect verdwijnt de ruis naar de achtergrond. (ms)

Tim Leyendekker, Nederland, 2021, 85 min. Nederlands & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Trudi Klever, Eelco Smits, Koen Van Kaam, Kuno Bakker, Oscar Van Den Boogaard.
Feast ps 1 jpg sd low 61dd6188ae089