Play

Falling

Viggo Mortensen levert zijn regiedebuut af met dit drama over een homoseksuele man die zijn dementerende homofobe vader in huis neemt. Hun relatie blijkt nog altijd gespannen.

Tijden & Tickets

John woont met zijn partner Eric en hun dochter Mónica in Californië, ver van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Johns vader, Willis, een eigenzinnige en ouderwetse man, woont alleen op de afgelegen boerderij waar John is opgegroeid. Willis is in een vroeg stadium van dementie, waardoor het runnen van de boerderij in zijn eentje steeds moeilijker wordt. John neemt hem mee naar zijn huis in Californië, zodat hij en zijn zus Sarah hem kunnen helpen een plek in hun buurt te vinden om naar toe te verhuizen. Helaas stuiten hun beste bedoelingen uiteindelijk op de onvermurwbare weigering van Willis om zijn manier van leven ook maar in het minst te veranderen. Vader en zoon staan nu beiden voor de uitdaging om elkaar te accepteren en te vergeven.

Een complex, indringend drama over de subjectiviteit van perceptie en de betrouwbaarheid van het geheugen in de context van een familieconflict. Beide thema's liggen ten grondslag aan de narratieve structuur en vergroten ons begrip van de personages. (bw)

Viggo Mortensen, Canada, VK, VS, 2020, 112 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Terry Chen, Sverrir Gudnason, Hannah Gross, Laura Linney.
Falling ps 1 jpg sd low 60c87389e1a5a