Play

Fallen Angels

De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in nachtelijk Hongkong.

Tijden & Tickets

Het vervolg op CHUNGKING EXPRESS is opnieuw een stilistisch spectaculaire verkenning van de neonverlichte metropool. Killer doet zijn werk als huurmoordenaar stoïcijns en doeltreffend. Toch wringt er iets: heeft hij het juiste beroep gekozen? Agent, zijn bazin, heeft alleen oog voor Killers schoonheid. Ze is smoorverliefd, maar Killer geeft geen krimp. En dan heb je nog het meisje Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een wel heel aparte klantbenadering hanteert. In FALLEN ANGELS raken de personages verweven in een meanderende verhaallijn die de kijker door nachtelijk Hongkong voert. Een verhaal over verloren zielen en levens die elkaar kruisen, in het decor van de miljoenenstad, gevangen in versnelde en vertraagde beelden, opgenomen met Christopher Doyles groothoeklens.

Wong Kar Wai, Hong Kong, 1995, 99 min. Minan, Japans, Engels, Kantonees & Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro, Charlie Yeung, Karen Mok.