Play

Før Frosten (Before The Frost)

Grimmig en hartverscheurend drama over een boer in het negentiende-eeuwse Denemarken die zich gedwongen ziet zijn morele principes overboord te zetten om te overleven.

Tijden & Tickets

Denemarken, 1850. Terwijl de winter zijn intrede doet, dreigen een boer op leeftijd, Jens, en zijn familie een hongerdood te sterven. Met het vooruitzicht op wederom een onverbiddelijke winter, besluit Jens zijn dochter tegen haar zin uit te huwelijken aan een rijke Zweedse herenboer. Hij hoopt zo de toekomst van zijn familie veilig te stellen, maar het sluiten van het pact heeft dramatische gevolgen.
Zijn remake van PAPILLON (2017) was geen succes, maar de Deense regisseur Michael Noer revancheert zich met dit historisch drama – door de regisseur zelf een ‘donkere morele western’ genoemd – dat herinneringen oproept aan PELLE DE VEROVERAAR (1987) van Bille August. De sterke hoofdrol komt voor rekening van de Deense steracteur Jesper Christensen. (mv)

Michael Noer, Denemarken, 2018, 104 min. Deens & Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jesper Christensen, Clara Rosager, Magnus Krepper, Ghita Nørby, Elliott Crosset Hove.
F R Frosten Before The Frost Ps 1 Jpg Sd Low 7340 1569313360