Play

Fête de Famille

Venijnig familieportret met Franse sterrencast over een zomers verjaardagsfeest dat een onverwachte wending neemt als de dochter des huizes na jarenlange afwezigheid opeens opduikt.

Tijden & Tickets

‘Vandaag is mijn verjaardag en ik zou het fijn vinden als we alleen over vrolijke dingen kunnen praten.’
Zo trapt Andrea de familiereünie ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag af. Het loopt uiteraard anders dan verwacht. Andrea heeft namelijk geen rekening gehouden met de onverwachte komst van haar oudste dochter Claire. Haar entree ontregelt het feest en opent oude familiewonden.

Het is een beproefd recept dat regisseur/acteur Cédric Kahn hanteert in FÊTE DE FAMILLE: dat van het familiefeest waarbij oude koeien uit de sloot worden gehaald en de familieleden elkaar flink in de haren vliegen. Catherine Deneuve vertolkt daarbij de rol van de matriarch die tot het uiterste gaat om haar familie bijeen te houden, maar het is Emmanuelle Bercot die de film domineert als de getergde Claire.

Cédric Kahn, Frankrijk, België, 2019, 110 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Catherine Deneuve, Vincent Macaigne, Emmanuelle Bercot.
F Te De Famille Ps 1 Jpg Sd Low 7384 1569831869