Play

Ezra

Bobby Cannavale, Rose Byrne en Robert De Niro spelen de hoofdrollen in dit familiedrama over gescheiden ouders die worstelen met de vraag hoe ze hun autistische zoon het beste kunnen opvoeden.

Tijden & Tickets

Vader Max woont sinds zijn scheiding in bij zijn nukkige vader. Met zijn ex deelt hij het co-ouderschap van hun autistische zoon Ezra. Voor zijn werk als stand-up comedian put Max graag uit de bijzondere ervaringen met zijn zoon. Tegelijkertijd heeft Max veel moeite om de diagnose van Ezra te accepteren en wil hij niets liever dan zijn zoon een ‘normaal’ leven bezorgen. Deze wens komt in het gedrang als Ezra wegens zijn explosieve gedrag van school wordt gestuurd. Dat zowel zijn ex als Ezra’s artsen een combinatie van speciaal onderwijs en zware medicatie voorstellen, kan Max niet verteren. Max besluit Ezra halsoverkop mee te nemen op een trip van de Oostkust naar de Westkust van de Verenigde Staten. Maar hoe bepaal je als ouder wat een kind nodig heeft dat dit wellicht niet zelf onder woorden kan brengen?

Met EZRA brengt Goldwyn de voortdurende zoektocht naar acceptatie, begrip en de ‘juiste manier’ van zorg in beeld die ouders met neurodivergente kinderen dagelijks aangaan. De sterke acteerprestaties van het ensemble tillen EZRA naar een hoog niveau. (rs)

Tony Goldwyn, VS, 2023, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bobby Cannavale, Rose Byrne, William Fitzgerald, Robert de Niro.