Play

Evolution - Engels ondertiteld

Hypergestileerd, intens en bitter drieluik van Kornél Mundruczó (Pieces of a Woman, White God, Delta) over de manier waarop de Holocaust van generatie op generatie doorwerkt.

Tijden & Tickets

In het eerste deel van dit drieluik weet een baby op miraculeuze wijze Auschwitz te overleven. Deze Eva is in het volgende deel de moeder van Léna, die in opstand komt tegen de overleversmentaliteit van haar moeder. Het drama eindigt met het liefdesverhaal van Jonas, Eva’s tienerkleinzoon die in het hedendaagse Berlijn verliefd is op Yasmin. Oude wonden blijken nog lang niet geheeld.

EVOLUTION is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Kata Wéber, die in haar werk laat zien hoe de pijn en trauma’s van de Holocaust van generatie op generatie worden doorgegeven. Het toneelstuk is door Mundruczó omgezet in krachtige, gedurfde beelden, met een verbluffende mise-en-scène.

Kornél Mundruczó, Duitsland, Hongarije, 2021, 97 min. Hongaars & Duits gesproken, Engels ondertiteld. Met Lili Monori, Annamária Láng, Goya Rego, Padmé Hamdemir.