Play

Evil Does Not Exist - Engels ondertiteld

Geleidelijk naar een uitbarsting toewerkend, hartverscheurend drama van Ryusuke Hamaguchi (Drive My Car) over de strijd tussen het pr-team van een luxecamping, die midden in de Japanse natuur moet worden aangelegd, en de lokale bevolking.

Tijden & Tickets

Niet ver van Tokio ligt het paradijs, het dorpje Mizubiki. Dat is het, voor de zesduizend mensen die er wonen, maar ook in de ogen van de projectontwikkelaars die nu net deze plek als de uitgelezen locatie voor hun luxe camping hebben bedacht. Maar daarvoor moeten ze dan wel even de lokale bewoners zien mee te krijgen. De twee bemiddelaars die door de Amerikaanse investeerders op dit project zijn gezet moeten deze klus – het overtuigen van de lokale bevolking – maar even zien te klaren. Het duurt niet lang of zij hebben zo ook hun twijfels en het gevecht om Mizubiki begint.

Net als in het succesvolle DRIVE MY CAR speelt muziek, wederom een samenwerking met singer-songwriter en componiste Eiko Ishibashi, een belangrijke rol. De muziek versterkt en golft mee op de diepere lagen in dit verhaal over kapitalisme versus de ongerepte natuur. Hamaguchi is een perfecte verhalenverteller, en zonder partij te kiezen of te oordelen laat hij beeld en geluid langzaam het werk doen. (ej)

Ryusuke Hamaguchi, Japan, 2023, 106 min. Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Hitoshi Omika, Ryo Nishikawa, Ryuji Kosaka, Ayaka Shibutani..