Play

Everything Everywhere All at Once

Zevenvoudig Oscarwinnaar Everything Everywhere All At Once is alles in één: sciencefictionkomedie, superheldenfilm en een familiedrama over de liefde tussen moeder en dochter.

Tijden & Tickets

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een weinig succesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die nooit afgerond raakt. Exact op het moment dat het haar allemaal te veel wordt, valt het universum uit elkaar in een oneindig aantal universa en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook een internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok en misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

De term multiversum verwijst naar het idee dat er naast het zichtbare universum waar we in leven nog veel andere (parallelle) universa bestaan. Dan Kwan en Daniel Scheinert gaan met dat idee aan de haal door elk universum van een ander uiterlijk te voorzien, met knipogen naar films als THE MATRIX, 2001: A SPACE ODYSSEY, RATATOUILLE en CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON. Het levert een uiterst creatieve, vrolijk-anarchistische film op, die uitgroeide tot een gigantisch kassucces.

N.B.: Deze film bevat enkele scènes met beelden die van invloed kunnen zijn op mensen die gevoelig zijn voor lichtgevoelige epilepsie, of andere lichtgevoeligheden hebben.

Dan Kwan & Daniel Scheinert, VS, 2022, 139 min. Engels, Mandarijn & Kantonees gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, James Hong, Jamie Lee Curtis.