Play

Lumière x AIMS x SOFASoS: Eternal Spring - Engels ondertiteld + Discussie

Deze documentaire over een moedige opstand tegen de Chinese Communistische Partij aan het begin van deze eeuw wordt na afloop besproken door Wim Muller, universitair docent in internationaal publiekrecht.

Tijden & Tickets

‘De geschiedenis heeft de Chinezen een les geleerd,’ horen we aan het begin van ETERNAL SPRING. ‘Wie durft op te staan tegen de Partij, zal lijden.’ Toch is opstaan tegen de Chinese Communistische Partij precies wat een groep leden van de verboden spirituele beweging Falun Gong deed. Op 5 maart 2002 braken ze in tijdens een uitzending van de Chinese staatstelevisie en lieten een video zien over de beweging.

Hun verhaal is tot een animatie bewerkt door cartoonist Daxiong, zelf ook Falun Gong-lid. Zijn adembenemende en ijzingwekkende geanimeerde scènes worden afgewisseld met interviews met vele hoofdpersonen – dat wil zeggen: degenen die het overleefden en China wisten te ontvluchten. Naast de spannende verhalen over mensen als ‘Mr. White’, de onbevreesde en gepassioneerde ‘Big Truck’ en meesterbrein Liang – een grootmeester in geheime guerrilla-informatiecampagnes – overpeinst Daxiong zijn eigen keuzes en gaat de confrontatie aan met zijn pijn.

Dit programma is in het Engels en een samenwerking met studentenassociatie AIMS en SOFASoS.


Tijdsschema:
19.15 - Deuren open
19.30 - Inleiding
19.40 - Start documentaire
21.10 - Start discussie
21.40 - Einde

Jason Loftus, Canada, 2022, 86 min. Mandarijn gesproken, Engels ondertiteld.
MV5 BN2 Ey ODA4 O Tgt YT Qz Zi00 Yzlh L Tgw Nz Yt NT Qz NTY5 Yj A5 O Tc4 Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy MTA3 M Dk2 N Dg2 V1 F Mjpg UX1000 632979e5d9f43