Play

Entre deux Mondes

Sociaal drama met Juliette Binoche als succesvolle schrijver die in Normandië undercover als schoonmaker aan de slag gaat. Ze maakt kennis met een leven waarin elke euro telt.

Tijden & Tickets

ENTRE DEUX MONDES is gebaseerd op het boek LE QUAI DE OUISTREHAM van journalist Florence Aubenas. Zij besloot een aantal jaren geleden om onbetaald verlof te nemen bij het opinieblad Le Nouvel Observateur. Vervolgens nam ze haar intrek in een gemeubileerde kamer in de havenstad Caen, waar ze zes maanden lang als femme de ménage op een ferry aan den lijve ondervond hoe het is om op de armoedegrens te leven. Het boek over haar ervaringen werd een bestseller in Frankrijk.

In ENTRE DEUX MONDES wordt de rol van Aubenas (in de film Marianne Winckler genaamd) vertolkt door Juliette Binoche; de overige castleden zijn veelal niet-professionele acteurs. De sobere, documentaire-achtige film schetst een liefdevol portret van arbeiders die een armoedig bestaan leiden, maar die steun bij elkaar vinden. Winckler wordt in de gemeenschap opgenomen, maar worstelt enerzijds met het feit dat ze haar identiteit niet kan prijsgeven, en anderzijds dit werk niet doet om te overleven, maar om een boek te schrijven. De film won een publieksprijs tijdens het filmfestival van San Sebastian. (mv)

Emmanuel Carrère, Frankrijk, 2020, 106 min. Frans, Engels & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Juliette Binoche, Hélène Lambert, Didier Pupin, Emily Madeleine, Evelyne Porée..
Entre deux Mondes ps 1 jpg sd low 62eb7b66cab4d