Play

Engel (Un Ange)

Belgisch noodlotsdrama over een amour fou tussen twee verloren zielen: Thierry, een sportman op zijn retour en de jonge Senegalese prostituee Fae die enkel hoopt op overleven.

Tijden & Tickets

De roman MONOLOOG VAN IEMAND DIE HET GEWOON WERD TEGEN ZICHZELF TE PRATEN van Dimitri Verhulst vormde het uitgangspunt van de film. Alhoewel de dood van de wielrenner Frank Vandenbroucke aan de roman ten grondslag ligt, zijn de film en het boek uitdrukkelijk niet biografisch. Het draait hier om Thierry en Fae die niets gemeen lijken te hebben, maar elk op hun eigen manier hun lichaam gebruiken om in hun onderhoud te voorzien. De film is een poëtische weergave van de angsten en verlangens waarmee mensen worstelen. Het poëtische komt ook terug in de vormgeving van de film. Oker, rood en blauw voeren de boventoon. Cameraman Nicolas Karakatsanis (RUNDSKOP) koos er bewust voor om niet digitaal, maar op 35-mm te filmen, waardoor de kleuren intenser overkomen. (ms)

Koen Mortier, België, Frankrijk, Senegal, 2019, 106 min. Frans & Wolof gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vincent Rottiers, Fatou N'Diaye, Paul Bartel, Aïcha Cissé.