Play

Enfant Terrible

Biopic over de legendarische Duitse filmmaker Rainer Werner Fassbinder, die een leven leidde dat het midden hield tussen dat van een bezeten rockster en een intellectueel.

Tijden & Tickets
ENFANT TERRIBLE volgt het leven en de carrière van Rainer Werner Fassbinder. De op 37-jarige leeftijd gestorven grondlegger van de naoorlogse Duitse cinema leidde een leven vol seks, drugs, radicale ideeën en hoogoplopende ruzies. Er zijn weinig cineasten die de enfant terrible-stempel daarom meer verdienen dan Fassbinder. Zijn radicale opvattingen en zelfexploitatie, evenals zijn verlangen naar liefde, hebben hem tot een van de meest fascinerende filmregisseurs van de vorige eeuw gemaakt.

De nadruk in de film ligt op zijn periode in de jaren zeventig toen hij volledig geobsedeerd was door film en zijn ambitie om één van de beste regisseurs ooit te worden. Het zijn de gloriejaren met EFFI BRIEST, DIE EHE DER MARIA BRAUN, TV-serie BERLIN ALEXANDERPLATZ en de kroon op zijn werk, de Gouden Beer van de Berlinale voor DIE SEHNSUCHT DER VERONIKA VOSS.

Oskar Roehler, Duitsland, 2020, 134 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann.
Enfant Terrible ps 1 jpg sd low 61260f158a5af