Play

Emma.

Komisch kostuumdrama over de jonge, rijke Emma en haar zoektocht naar een geschikte partner en geluk in de liefde. Naar het beroemde boek van Jane Austen.

Tijden & Tickets

De 21-jarige Emma Woodhouse – knap, rijk én intelligent – woont al haar hele leven in het slaperige Engelse dorpje Highbury. Ze is dol op het aan elkaar koppelen van mannen en vrouwen, al blijkt haar interventie in de liefdeslevens van anderen helaas niet altijd even succesvol. Terwijl ze zich blijft bemoeien met het geluk van anderen, loop ze haast haar eigen grote liefde mis.

Schrijfster Jane Austen heeft flink wat klassiekers op haar naam staan: PRIDE AND PREJUDICE, SENSE AND SENSIBILITY en het komische EMMA uit 1815. Ditmaal wordt het verhaal verfilmd door Autumn de Wilde, een ervaren popfotograaf en videoclipregisseur, die met EMMA haar debuut als speelfilmregisseur maakt. In de huid van de welgestelde Emma kruipt Anya Taylor-Joy, bekend van onder andere de succesvolle serie PEAKY BLINDERS en Robert Eggers’ THE VVITCH.

Autumn de Wilde, VK, 2020, 125 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Miranda Hart, Josh O'Connor.
Emma Ps 2 Jpg Sd Low Box Hill Films Focus Features 8968 1582538981