Play

Ema - Engels ondertiteld

Explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres die alles op alles zet om herenigd te worden met haar adoptiezoon, van de Chileense filmmaker Pablo Larraín (Jackie).

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

De vrijgevochten Ema danst in het experimentele dansgezelschap van haar man, choreograaf Gastón. Na een schokkende gebeurtenis besluit het koppel om hun jonge adoptiezoon Polo af te staan. Maar Ema krijgt hiervan spijt en smeedt een plan om Polo terug te krijgen. Daarbij ontziet ze niets of niemand, ook Gastón niet. Dat belooft wat van een vrouw die als hobby pyromanie heeft.

Pablo Larraín – bij het grote publiek vooral bekend door het biografische JACKIE – keert met EMA terug naar zijn thuisland Chili.
Larraín staat bekend om zijn experimentele aanpak en ook deze film biedt weinig klassiek houvast, alsof de regisseur het chaotische gemoed van zijn hoofdpersonage visueel heeft willen vertalen. Wie het aandurft, wacht een audiovisueel (dans)spektakel over schuld, liefde, hoop en verlangen. Cameraman Sergio Armstrong laat de smeulende straten van Valparaíso in al hun kleurenpracht zien. En nieuwkomer Mariana Di Girolamo maakt een werkelijk onvergetelijk debuut als de platinablonde Ema. (ek)

Pablo Larraín, Chili, 2020, 102 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal, Santiago Cabrera, Giannina Fruttero, Catalina Saavedra.
Ema Ps 1 Jpg Sd Low 200519 153709 9210 1589895429