Play

Ema

Explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres die alles op alles zet om herenigd te worden met haar adoptiezoon, van de Chileense filmmaker Pablo Larraín (Jackie).

Deze film is te zien via Picl
Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

EMA zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
De vrijgevochten Ema danst in het experimentele dansgezelschap van haar man, choreograaf Gastón. Na een schokkende gebeurtenis besluit het koppel om hun jonge adoptiezoon Polo af te staan. Maar Ema krijgt hiervan spijt en smeedt een plan om Polo terug te krijgen. Daarbij ontziet ze niets of niemand, ook Gastón niet. Dat belooft wat van een vrouw die als hobby pyromanie heeft.

Pablo Larraín – bij het grote publiek vooral bekend door het biografische JACKIE – keert met EMA terug naar zijn thuisland Chili.
Larraín staat bekend om zijn experimentele aanpak en ook deze film biedt weinig klassiek houvast, alsof de regisseur het chaotische gemoed van zijn hoofdpersonage visueel heeft willen vertalen. Wie het aandurft, wacht een audiovisueel (dans)spektakel over schuld, liefde, hoop en verlangen. Cameraman Sergio Armstrong laat de smeulende straten van Valparaíso in al hun kleurenpracht zien. En nieuwkomer Mariana Di Girolamo maakt een werkelijk onvergetelijk debuut als de platinablonde Ema. (ek)

Pablo Larrain, Chili, 2019, 102 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gael García Bernal, Mariana Di Girolamo.
Doorlezer

"Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik een film schreef, draaide, de wereldpremière in Venetië presenteerde, en dat een paar maanden later de hele maatschappij veranderd was. Hadden we de sociale protesten van najaar 2019 in Chili kunnen zien aankomen? Achteraf zie je hoe je wellicht zekere signalen hebt opgepikt en hoe dat in de sensibiliteit en de subtekst van de film kruipt. En dan blijkt het dat je een portret van een tijd hebt gemaakt. Was dat m’n bedoeling? Nee. Is het het gevolg? Misschien. Op een bepaalde manier is dit de meest riskante film die ik ooit heb gemaakt.”

Lees het complete interview met Pablo Larraín door Dana Linssen in NRC hier.

Ema 70X100 Binnenkort Hr 9363 1591783536