Play

Elle

Michèle, een intelligente en knappe zakenvrouw, is in haar appartement overweldigd en verkracht. Sindsdien speelt de onbekende dader een diabolisch kat-en-muisspel met haar. Michèle is vastberaden de identiteit van de man te achterhalen.

Tijden & Tickets

De roman OH… van Philippe Djian stond aan de basis van deze psychologische thriller van de hand van Paul Verhoeven. Zoals wel vaker in zijn films, is de hoofdpersoon – een perfect gecaste Isabelle Huppert – een krachtige vrouw. Ook zijn beruchte amorele visie op de menselijke driften ontbreekt niet. Verhoeven waarschuwde zijn biograaf Rob van Schreers reeds op voorhand: ‘Misschien vinden ze ELLE wel weer te pervers, te duister, te expliciet. Zou kunnen. Want het zit er allemaal in.’

De film bleek inderdaad controversieel, maar vooral ook erg succesvol. De film won twee Golden Globes, in de categorieën beste actrice (drama, Isabelle Huppert) en beste buitenlandse film. (ms)

Paul Verhoeven, Frankrijk, Duitsland, België, 2016, 130 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Isabelle Huppert, Virginie Efira, Christian Berkel, Alice Isaaz, Anne Consigny.