Play

El Perro Que No Calla

Licht-absurdistische Argentijnse tragikomedie over een dertiger die lijdzaam van baan naar baan hopt en steeds met nieuwe tegenslagen te maken krijgt.

Tijden & Tickets
Een coronafilm, gemaakt voordat we nog maar hadden gehoord van het virus dat de wereld al zo lang in zijn grip houdt. Het gaat om Sebastián, of eigenlijk om zijn hond. Wanneer Sebastián keurig op zijn werk zit, storen de buren zich aan het constante geblaf. Hij neemt de hond dan maar mee naar zijn werk, maar dat accepteert zijn baas niet. Jobhoppen dan maar, maar Sebastián klaagt niet.

Een bijzondere film, deze zesde film van Ana Katz, die ons 73 minuten lang onderdompelt in een tijdloze wereld. Een goede keuze ook om haar broer te casten als de gelaten, aandachtig luisterende en grootmoedige Sebastián. Ook bijzonder is haar vooruitziende blik, als in de film iedereen uit voorzorg tegen een infectieziekte een vissenkomachtig zuurstofmasker gaat dragen. Een surrealistisch beeld, maar tegelijkertijd o zo invoelbaar in deze tijden van corona.

Het leven kent tegenslagen, best veel soms, maar ach, die kom je gewoon weer te boven. Een wijze les is te leren van dit realistische verhaal met een poëtisch, mystiek randje. Een grote kleine film. Winnaar van de VPRO Big Screen Award IFFR 2021. (ej)

Ana Katz, Argentinië, 2021, 73 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daniel Katz, Julieta Zylberberg, Carlos Portaluppi, Susana Varela, Renzo Cozza.
El perro que no calla ps 1 jpg sd low 60f7db79ec64a