Play

El Father Plays Himself

Een zoon neemt zijn charismatische, aan alcohol verslaafde vader mee naar de Venezolaanse jungle om daar een film over hem te maken. Zo hoopt hij hun verloren tijd in te halen.

Tijden & Tickets
Als Jorge Thielen Armand aan de film over zijn vader begint, sluit regisseur Mo Scarpelli aan om daar een documentaire over te maken. Het project levert twee films op: de speelfilm LA FORTALEZA (vorig jaar te zien tijdens het filmfestival in Rotterdam) en de documentaire EL FATHER PLAYS HIMSELF.

Onder moeilijke omstandigheden volgde Scarpelli vader en zoon tijdens de opnamen van de speelfilm in de Venezolaanse jungle. Kan de vader de confrontatie met zijn bewogen leven wel aan? En hoe ver gaat de zoon in het bespelen van zijn hoofdrolspeler voor het gewenste resultaat voor de camera? Scarpelli brengt de vader-zoondynamiek van dichtbij in beeld. Een dynamiek die door de stress van de opnamen heen en weer slingert tussen explosief en jaloersmakend intiem. Het gebruik van fragmenten uit homevideo’s van een jonge vader en zoon voegt een ontroerende en pijnlijke laag toe. Wat begint als een daad van liefde en ambitie – het maken van een film om de ander beter te begrijpen – resulteert in een confrontatie tussen vader en zoon.

Mo Scarpelli, Venuzuela, VK, Italië, VS, 2021, 105 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld.
El Father Plays Himself Ps 1 Jpg Sd Low 10935 1612366724